Liiga on kotimaan korkein jääkiekkosarja, jossa on kaiken kaikkiaan mukana 15 joukkuetta. Seuraavaksi esitelläänkin muut seurat, jotka mittelevät Lahden Pelicansin lisäksi Suomen herruudesta.
Helsingin IFK
HIFK on ehkä eniten tunteita herättävä Liiga-joukkue muiden tiimien kannattajien keskuudessa. Se oli varsinkin aikaisemmin tunnettu aggressiivisesta pelityylistään. Nykyisin jääkiekko on muuttunut entistä enemmän taitavien ja nopeiden pelaajien lajiksi, joten tuo piirre on jäänyt taka-alalle. Vanha brändi on silti vielä vahvana kiekkoihmisten takaraivoissa.
Hämeenlinnan Pallokerho
Tällä hetkellä mukavasti Liigan kärkikahinoissa mukana oleva HPK on elänyt noin kymmenkunta vuotta hiljaiseloa ilman suurta menestystä. Vuonna 2006 HPK otti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan mestaruutensa. Talousvaikeuksien kanssa paininut seura on silti joka kaudella varteenotettava ehdokas mitalipeleihin asti.
Tampereen Ilves
Ilves on kautta aikain eniten mestaruuksia voittanut suomalainen jääkiekkojoukkue. Maineikas seura on luonnollisesti tuottanut monia huippupelaajia, joihin lukeutuvat mm. Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Raimo Helminen. Historia ei kuitenkaan juuri auta tässä tilanteessa, kun seura tarvitsee kipeästi lisärahoitusta pystyäkseen pelaamaan pääsarjatasolla vielä ensi kaudellakin.
Mikkelin Jukurit
Jukurit on menestynyt seura alemmilla sarjatasoilla. Se pelaakin nyt ensimmäistä kauttaan Liigassa. Joukkueen nousu Liigaan tapahtui ilman karsintoja. Tämä päätös aiheutti joissain piireissä närää. Seura on kuitenkin osoittanut pärjäävänsä Liigassa, sillä se taistelee tosissaan paikasta pudotuspeleihin.
JYP
Jyväskylän ja koko Keski-Suomen ylpeys JYP on taistellut itsensä sympaattisesta pikkuseurasta vakuuttavaksi ja ammattimaiseksi kiekko-organisaatioksi. Tästä asiasta on osoituksena kaksi suhteellisen tuoretta mestaruuttakin.
KalPa
KalPa eli Kalevan Pallo Kuopiosta on tällä hetkellä sarjassa korkealla ja vahvasti matkalla pudotuspeleihin. Aina joukkueella ei ole mennyt näin hyvin. Historiasta löytyy niin putoamisia 1. divisioonaan kuin Suomi-sarjaankin. Lisäksi matkalla on ollut talousvaikeuksia.
KooKoo
Alasarjoissa aikoinaan rämpinyt Kouvolan KooKoo pääsi sekin Jukurien tapaan Liigaan mukaan ilman karsintoja. KooKoo on pysynyt menossa mukana suhteellisen hyvin, mutta pudotuspeleihin sillä ei ole asiaa tälläkään kaudella.
Oulun Kärpät
Pitkään lopullista nousua SM-liigaan yrittänyt Kärpät onnistui vihdoin tavoitteessaan vuonna 2000. Siitä lähtien Oulun ylpeys on käytännössä koko ajan ollut jääkiekon suurseura Suomessa. Se on voittanut mm. kuusi mestaruutta.
Rauman Lukko
Rauman Lukko on saanut todeta, että joukkueen suuri pelaajabudjetti ei välttämättä tarkoita menestystä kaukalossa. Seuralla on taustallaan paljon sponsorirahaa, mutta sillä ei ole pystytty luomaan kovinkaan menestynyttä joukkuetta. Lukolla on yksi mestaruus, joka on vuodelta 1963.
Lappeenrannan SaiPa
Saimaan Pallo Lappeenrannasta on vakiinnuttanut paikkansa Liigassa, vaikka menestys sitä onkin kiertänyt. SaiPa pelaa kotiottelunsa Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa, jota pidetään vaikeana paikkana vierasjoukkueelle.
Vaasan Sport
Sportkin pelaa Liigaa ns. “kabinettipäätöksen” turvin. Tämän siirron mahdollisti Jokerien siirtyminen Venäjän KHL-sarjaan. Tuolloin Liigassa aukesi paikka yhdelle joukkueelle, jonka vaaditut kriteerit Sport täytti. Seura on tunnettu sinnikkäästä asenteestaan.
Tampereen Tappara
Perinteikäs Tappara on huikeassa iskussa Liigassa ja tuntuu lähes pysäyttämättömältä. Kaikkien aikojen mitalitilaston ykkönen saanee tämänkin kauden päätteeksi jatkoa menestykselleen. Tampereen paikallisvääntö Tapparan ja Ilveksen välillä on ollut kallistuneena jo pitkään Tapparan suuntaan.
Turun Palloseura
Kunnioitettavan määrän suomalaisia NHL-pelaajia tuottanut TPS on jälleen pitkän hiljaiselon jälkeen vedossa. Varsinkin 90-luvulla joukkue sai faneja ympäri Suomea, sillä Saku Koivu pelasi tuolloin vielä riveissä. Valmentajavelhoja Vladimir Jursinovia ja Hannu Jortikkaa ei voi myöskään jättää mainitsematta seurasta puhuttaessa.
Porin Ässät
Ässät oli Veli-Pekka Ketolan johdolla 70-luvun suurseuroja. 80-luvun lopussa se tippui sarjasta, mutta se palasi sinne kuitenkin heti takaisin. 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa Ässät rämpi pohjamudissa. Pikkuhiljaa uskottavuus on saatu takaisin. Yksi syy siihen onkin täysin uudistettu jäähalli. Seura juhli myös 35 vuoden tauon jälkeen mestaruutta vuonna 2013.